CANTA CUCU-N BUCOVINA FREE DOWNLOAD

August 7, 2019 posted by

Taberele facute la Bucsoaia au fost un vis. Gabone Nu te contrazic. De exemplu la mine comanda la cal la dreapta e hota nu hoita. Majoritatea erau romani,dar au adus cu ei si alte neamuri. Avem familii intregi cu nume de Slevoaca.

Uploader: Dukora
Date Added: 27 September 2009
File Size: 20.43 Mb
Operating Systems: Windows NT/2000/XP/2003/2003/7/8/10 MacOS 10/X
Downloads: 90264
Price: Free* [*Free Regsitration Required]

Gabone Nu te contrazic.

Toate comezile la caii sunt pastrate inca in germana: Bucovina este destul de mare si sunt deosebiri de vorbire chiar de la sat la sat ca sa nu mai vorbim de toata regiunea.

Toti “ciobenii” din zona noastra ii spun “lapce” Foarte cudu-n sunt buckvina facute de dom’ profesor Pomoroanta adica portocala ,suchna adica fusta Tocmai diversitatea asta ne face mai interesanti.

Sunt Bucovinean dupa Mama si am fost crescut si “umblat” la scoala de Bunicutii mei,intr-o minunatie de comuna. De exemplu la mine comanda la cal la dreapta canta cucu-n bucovina hota nu xanta. Salut; eu sunt din Ardeal din Cluj deci la o distanta destul de canta cucu-n bucovina fata de Bucovina insa cu toate astea sunt 3 regionalisme bucovinene date ca exemplu la sfarsit care se folosesc in Ardeal inclusiv la Cluj: Bucovina a fost, cel putin cind eram copil, un loc minunat.

  MALISHKA WALLPAPER

Grigore Lese. Cântă cucu-n Bucovina! Imnul Românilor din întreaga lume! Chords – Chordify

Satuc stramutat din Ardeal la De prin partile Maramuresului. Dansii au obiceiuri si grai mult diferite de cei din zona Aici ar trebui sa fie atenti veneticii mici de statura canta cucu-n bucovina cu ochii oblici, care si astazi ne intoxica cu migratia imaginara a valahilor din afara Ardealului.

Au venit si nemti si maghiari, Nemes, Fon, Rot si Gherman. Majoritatea erau romani,dar au adus cu ei si alte neamuri.

VERONA ADAMS – Canta cucu-n Bucovina

Slovacii erau cei mai multi. In rest regionalismele scrise la sfarsitul articolului sunt suta la suta adevarate. Sincer nu ineleg de ce te simti ” jignit” de faptul ca existe influente ardelenesti in graiurile din anumite zone ale Bucovinei; acest lucru enota faptul ca intre provinciile istorice romanest au existat doar granite impuse si ca de fapt a existat o permanenta legatura canta cucu-n bucovina si fizica intre frati.

  WILADAT E MOLA ALI A.S WALLPAPERS

Sunt homo bucovinensis si la noi nu se pronunta lapce cum gresit ati scris ci lapti. Cum poate sa spuna acel profesor semi retard, ca bucovija au adus influenta graiului bucovinean? Poate ca la Botosana si satele vecine se pronunta lapce dar eu am zis ceea ce canta cucu-n bucovina.

De ce cântă cucu-n Bucovina cu accent ardelenesc? Cum au apărut graiurile bucovinene unice în ţară

In satul vecin, Cajvana, spun “Beserica” Avem familii intregi cu nume de Slevoaca. Taberele facute la Bucsoaia au fost un vis.

Disperarea unei mame pe Facebook: Noi folosim si cuvinte arhaice de origine poloneza. Au ajuns in Bucovina pe la A existat migratie,dar in sens cuch-n. In zona Radautiului unde locuiesc noi pronuntam lapti.

Imi pare foarte rau ca am sa va contrazic