CURS LEGISLATIE RUTIERA 2011 FREE DOWNLOAD

July 28, 2019 posted by

Aceasta masura poate fi luata pe o durata de pana la 2 ani. Daca cel care a savarsit fapta declara mai inainte de punerea in miscare a actiunii penale fata de persoana in contra careia s-a facut denuntul sau plangerea, ori impotriva careia s-au produs probele, ca denuntul, plangerea sau probele sunt mincinoase, pedeapsa se reduce potrivit art. Daca persoana obligata la tratament este condamnata la pedeapsa detentiunii pe viata sau la pedeapsa inchisorii, tratamentul se efectueaza si in timpul executarii pedepsei. In cazul infractiunilor continue termenul curge de la data incetarii actiunii sau inactiunii, iar in cazul infractiunilor continuate, de la data savarsirii ultimei actiuni sau inactiuni. Sustragerea de la rechizitii militare. Daca faptele prevazute in prezentul articol sunt savarsite in timp de razboi, pedeapsa este detentiunea pe viata. Daca fapta prevazuta la alin.

Uploader: Samugor
Date Added: 14 December 2014
File Size: 40.32 Mb
Operating Systems: Windows NT/2000/XP/2003/2003/7/8/10 MacOS 10/X
Downloads: 80022
Price: Free* [*Free Regsitration Required]

In cazul condamnatului minor, limitele retinerii se reduc la jumatate. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza fapta savarsita din culpa, de orice alta persoana in exercitiul profesiei sau meseriei si care se afla in stare de ebrietate. Cand fapta prevazuta in alineatul precedent s-a savarsit fata de un minor sau fata de o persoana care nu era in stare sa-si dea seama de fapta sa, ori nu putea fi stapana pe actele sale, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 10 ani.

Daca bunul este proprietate privata, cu exceptia cazului curs legislatie rutiera 2011 acesta este in intregime sau in parte al statului, actiunea penala pentru fapta prevazuta in alin. Dispozitiile din alineatul precedent se aplica si in cazul in care fapta este savarsita fata de un expert sau de un interpret.

Este de asemenea complice persoana care promite, inainte sau legislstie timpul savarsirii faptei, ca va tainui bunurile provenite din aceasta sau ca va favoriza pe faptuitor, chiar daca dupa savarsirea faptei promisiunea nu este indeplinita. Termenul de prescriptie curge de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare la detentiunea pe viata.

Legea Nr.244 din 05.12.2011

Neindeplinirea cu stiinta a indatoririlor de serviciu sau indeplinirea lor defectuoasa. Tot astfel se sanctioneaza distrugerea in intregime sau in parte, ori insusirea sub orice forma, nejustificata de vreo necesitate militara si savarsita in proportii mari, a oricaror alte bunuri.

  OPHIUCHUS TRAITS WALLPAPERS

Tainuirea si favorizarea privitoare la infractiunile din acest titlu se pedepsesc cu inchisoare de la 3 la 10 ani. A fost modificat de: Daca partile nu s-au impacat, dar in cursul judecatii inculpatul isi indeplineste obligatiile, instanta, in cazul cand stabileste vinovatia, pronunta impotriva inculpatului o condamnare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, chiar daca nu sunt indeplinite conditiile prevazute in art.

In cazul executarii pedepsei intr-o alta unitate decat cea in care isi desfasura activitatea condamnatul la data aplicarii pedepsei, contractul de munca incheiat inceteaza.

Daca faptele prevazute la alin. Termenul de prezentare prevazut in alineatul precedent se prelungeste cu 10 zile, in cur in care cei chemati la mobilizare sau concentrare se afla in strainatate.

In caz de neexecutare, cu rea-credinta, a pedepsei complementare prevazute in art. La scaderea pedepsei executate in intregime sau in legiskatie, ori, dupa caz, la contopirea pedepselor, se aplica dispozitiile privitoare la pedeapsa inchisorii, fara a se tine seama daca una lsgislatie pedepse se curs legislatie rutiera 2011 la locul de munca.

Fapta prevazuta in alineatul precedent nu se pedepseste daca, in cauzele penale mai inainte de a se produce arestarea inculpatului, ori in toate cauzele mai inainte de a se fi pronuntat o hotarare sau de a se fi dat o alta solutie ca urmare a marturiei mincinoase, martorul isi retrage marturia. Inlocuirea raspunderii penale poate fi dispusa si in cazul concursului de infractiuni, daca pentru fiecare infractiune aflata in concurs sunt indeplinite conditiile de inlocuire a raspunderii penale.

Se considera bunuri mobile si orice energie care are o valoare economica, precum si inscrisurile. Inlesnirea evadarii unei persoane retinute, arestate sau condamnate pentru o infractiune pentru care legea prevede o pedeapsa mai mare de 10 ani, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani, iar daca fapta este savarsita de o persoana curs legislatie rutiera 2011 avea indatorirea de a pazi pe cel care a evadat, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 12 ani.

Daca s-au luat mai multe masuri de siguranta de aceeasi natura si cu acelasi continut, dar pe durate diferite, se aplica o singura data masura de siguranta cu durata cea rutkera lunga.

scoalapeinternet YouTube Channel Analytics and Report – Powered by NoxInfluencer

Datele prevazute in alin. Imprejurari care curs legislatie rutiera 2011 constitui circumstante atenuante. Vatamarea corporala savarsita de catre un functionar public, in conditiile alin. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si actele de perversiune sexuala cu o persoana intre ani, daca fapta este savarsita de tutore sau curator ori de catre supraveghetor, ingrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori daca faptuitorul a abuzat de increderea victimei sau de autoritatea ori influenta sa asupra acesteia.

  KASHGAR STEEL WALLPAPER HD

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza distrugerea ori degradarea din culpa a unei conducte rjtiera sau de gaze, a unei retele electrice, a echipamentelor si instalatiilor de curss sau pentru difuzarea programelor de radio si televiziune ori a sistemelor de alimentare cu apa si rutieera conductelor magistrale de alimentare cu apa, daca a avut ca urmare aducerea in stare de neintrebuintare a acestora. In cazul faptelor prevazute la alin.

Legea / | Legislatie gratuita

In cazul cand fapta se savarseste in timp de razboi, pedeapsa este inchisoarea de la 6 curd la 5 ani. Calcarea consemnului de catre santinela aflata in serviciu de garda sau de paza pe langa depozitele de armament, munitii eutiera materiale explozive, la frontiera ori in alte posturi de un deosebit interes militar sau de stat, ori daca fapta ar fi curs legislatie rutiera 2011 avea urmari grave, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Daca in timpul executarii pedepsei militarul condamnat devine inapt serviciului, este liberat conditionat. Sustragerea minorului de la indeplinirea obligatiilor prevazute in art. Lovirea sau alte acte de violenta savarsite de catre un functionar public, in conditiile alin. Daca fapta de asociere a fost urmata de savarsirea unei infractiuni, se aplica celor care au savarsit infractiunea respectiva pedeapsa pentru acea infractiune, in concurs cu pedeapsa prevazuta in alin.

Punerea in curs legislatie rutiera 2011 a actiunii penale.

Raspunderea penala a persoanei juridice nu exclude raspunderea penala a persoanei fizice care a contribuit, in orice mod, la savarsirea aceleiasi infractiuni.