GHETUTELE LUI MOS NICOLAE FREE DOWNLOAD

July 31, 2019 posted by

Sa traiti cu numele! Sunt indicii ca unele atributii ale lui Sannicoara au fost preluate, treptat, de sarbatorile vecine: La multi ani Leti, sa fii sanatoasa, fericita, iubita, sa ti se implineasca dorintele, sa ai parte numai de bucurii! Share This Page Tweet. Daca la informatiile etnografice si folclorice de mai sus adaugam contextul favorabil in care este prezentat Sannicoara in colinde, ca si pozitia sa privilegiata in Panteonul romanesc, putem afirma ca acesta a fost un personaj mitologic al carui cult se asemana cu cel al Santoaderului, Sangiorzului, Santiliei si Samedrului. La muti ani Leti sa fi fericita alaturi de sot si bebe! Conform traditiei crestine, el pedepsea pe cei care se abateau de la dreapta credinta lovindu-i cu nuiaua peste maini.

Uploader: Menos
Date Added: 22 December 2004
File Size: 46.7 Mb
Operating Systems: Windows NT/2000/XP/2003/2003/7/8/10 MacOS 10/X
Downloads: 46877
Price: Free* [*Free Regsitration Required]

Share This Page Tweet. Sa fiti sanatosi voiosi voinici si sa ne uram toate cele de cuviinta si peste 1 an, cu nicokae ocazie. La multi ani sarbatoritilor zilei cu nume ce deriva din Nicolae. In mod special La Multi Ani! Legendele si traditiile dedicate lui Sannicoara, in esenta precrestine, vorbesc de puterea sa neobisnuita invocata de soldatii care porneau la lupta, de ajutorul dat, ca stapan al apelor, corabierilor; de ghetutele lui mos nicolae acordat fetelor sarace la maritat, de grija purtata sufletelor etc.

Doamne ce cumintica sunt! Mos Nicolae imparte astazi, asemanator lui Mos Craciun, daruri celor mici.

  SF9 MAMMA MIA WALLPAPER

Ghetutele lui Mos Nicolae Chords – Chordify

La multi ani tuturor sarbatoritilor si, desigur, in special “negrutxei” -gift- Admin, -action. Conform traditiei crestine, el pedepsea pe cei care se abateau de la dreapta credinta lovindu-i cu nuiaua ghetutele lui mos nicolae maini.

Vine Mos Nicolae pe la ferestre sa va lase cadouri -santa- anta- in ghetute sau manunchi de nuieluse? Sannicoara reproduce un vechi nume propriu, gr. La voi cum era?! Nicolae se intoarce noaptea la ziua cu cat se suceste puiu-n gaoace” Radulescu-Codin, Mihalache,p. You must log in or sign up to reply here.

Join the growing community now!

Spor la primit si oferit cadouri. Ca sfant, Mos Nicolae a fost mai darnic cu pedepsele decat cu recompensele. In noptile marilor sarbatori, cand se deschide cerul pentru o clipa, oamenii pot sa-l vada stand la Masa Imparateasca in dreapta lui Dumnezeu. La muti ani Leti nicolaw fi fericita alaturi de sot si bebe! Sunt indicii ca unele atributii ale lui Sannicoara au fost preluate, treptat, de ghetutele lui mos nicolae vecine: Santandrei si de sarbatorile de iarna. Nicolae 6 decembriepersonaj real episcop din Myra, mort probabil in anulaparator al dreptei credinte in Iisus.

La multi ani celor cu nume de “mos” sfant!

Ghetutele lui Mos Nicolae

Iar ghetutele vreo 3 perechi -hehe- ehe- sunt deja pregatite. AnonymousDec 6, Multa fericire si impliniri, in primul rand personale, ca parca acelea ne lyi un pic mai happy. La multi ani tuturor Nicolailor, Nicoletelor, Nicolelor, etc. Ziua de 6 decembrie incheie ciclul de sarbatori si practici magice, dedicate in special lupilor si spiritelor mortilor-strigoi, inceput la mijlocul lunii Noiembrie Filipii de Toamna, Filipul cel Schiop, Ovidenia, Lasatul Secului de Craciun, Noaptea Strigoilor si Santandrei si incheiat la inceputul lunii decembrie Zilele Bubatului, Varvara, Mos Andreispecific unui stravechi inceput de an autohton, probabil Anul Nou dacic.

  TWINS 30 DANA ROBIJE FREE DOWNLOAD

La multi ani Leti, sa fii sanatoasa, fericita, iubita, sa ti se implineasca dorintele, sa ai parte numai de bucurii! Nicole, la cele urate Negrutzei, adaug sa vina bebe cat mai repede si al tine! Nicolae, sa aveti o zi minunata! Your name or email address: Cand e vorba de primit cadouri cum sa nu respectam traditia -hehe- ehe- Pe prietenul meu deja l-am pus la punct cu traditia de Mos Nicolae ghetutele lui mos nicolae azi i-am pus catalogul de la boots in brate nu inainte de a-i arata exact ce vreau sa imi aduca Mos Nicolae -handsrubb2- andsrubb2- si l-am trimis niccolae misiune.

Sa fim sanatosi si la punga grosi!!! Le puneti copiilor cadouri in ghetute? In traditiile romanesti Mos Nicolae are atributii straine de statutul sau ierarhic: